fbpx

Anar syntyi Suomessa, palavasta rakkaudesta luontoon

Ryhmä suomalaisia kairankulkijoita – metsästäjiä, kalastajia ja vaeltajia – halusi Suomen olosuhteisiin ja juuri omiin tarpeisiinsa sopivia tuotteita, järkevään hintaan. Ryhmää yhdisti palava intohimo luonnossa liikkumiseen ja erityisesti Suomen Lappiin. Inarijärvi ympäristöineen oli valtava inspiraation lähde – siitä löytyi myös nimi tuotteille. Anar on Inarin saamenkielinen nimi.

Anar-tuotemerkin logot ovat tuoneetkin vahvasti esille Lappia logossa esiintyvine poroineen. Tuotteet olivat pääasiassa retkimajoitteita ja kantolaitteita, sekä luontoaktiviteeteissa tarvittavia käyttöesineitä. Ensimmäisten tuotteiden mallikappaleet tehtiin ilman ammattimaista osaamista, harrastelijavoimin, mutta palavalla intohimolla. Tuotteet toimivat ja luonnossaliikkujat löysivät tuotteet ja ottivat ne omikseen.

Tuotekehitystä vastuullisesti

Anarin tuotekehittäjiä yhdistää yksi asia; elää ja hengittää suomalaista luontoa ja luonnossa.

Koska luonto on Anarin tiimille niin tärkeä, tunnemme myös vastuuta luonnosta. Tavoitteemme on, että tuotteemme eivät kuormittaisi luontoa turhaan. Me emme tee kertakäyttöistä, vaan kestävää. Pyrimme varmistamaan, että käyttämiemme tehtaiden työntekijöillä on hyvät olosuhteet ja heitä kohdellaan asiaan kuuluvasti.

Ilman luontoa ja sen antamia kokemuksia emme olisi sitä, mitä olemme tänään. Nautitaan yhdessä siitä, mitä maamme luonto meille tarjoaa!

Vaatesuunnittelija Maarit Pihlajamaa

Missio

Ihmisten ohjaaminen ja opastaminen luonnon kokemiseen, sekä oikeanlaisten tuotteiden tarjoaminen kokemuksen täydellistämiseksi ovat Anarin tärkein missio. Uskomme, että ihmisten viettäessä enemmän aikaa luonnossa opimme jotain sellaista, jota ei kaupunkiympäristössä voi oppia.

Oppiaksemme meidän on saatava ajatukset pois selviytymisestä. Uskomme tuotteidemme antavan riittävän turvallisen tunteen luonnossa liikkuessa, jolloin aika ja aistit jäävät luonnon havainnointiin ja sisäisen tasapainon kehittämiseen. Toivomme, että tarjoamiemme tuotteiden avulla pääset paikkoihin ja tilanteisiin, joista jää elinikäiset muistot. Me haluamme olla osa luontoa ja sinun hyvinvointiasi.

Pohjoismaiseen luontoon

Tuotteemme on suunniteltu, kehitetty ja testattu Suomessa, Euroopan vaativimpiin kuuluvilla ilmastoalueilla. Yksityiskohdat on hiottu luonnossa ja luonnosta elävien harrastajien kanssa. Kun tarve on tunnistettu, siihen voidaan valmistaa oikea tuote.

Asiantuntijoiden toimesta

Luonto ja sen olosuhteet ovat tuttuja tuotekehittäjillemme – ja tämä myös näkyy tuotteissamme.  Laadukkaat erätuotteet syntyvät intohimosta ja palavasta rakkaudesta luontoon – sekä tuhansien luonnon armoilla vietettyjen päivien tuomasta kokemuksesta.