Anar – Pohjoisen lapsi

Anarin tarina pohjautuu kairankulkijoihin, joilla ei ole kiire. Kairassa kulkiessa määränpää ei ole itse tarkoitus, vaan matka. Olemme siis perillä jo lähtiessämme, sillä luonto on määränpäämme. Me vaellamme rauhassa, nauttien jokaisella solullamme. Kun tunnemme nälkää, sytytämme tulen ja valmistamme ruoan. Kun tunnemme väsymystä, pystytämme teltan tai laavun ja lepäämme.

Kun matka jatkuu, ei satunnainen kulkija edes huomaa, että paikalla on majailtu. Me emme halua kerskua saavutuksillamme, vaan haluamme nauttia siitä, mitä elämän lähtökohta ja edellytys, luonto, meille tarjoaa. Ja me kätkemme ne hetket sydämiimme ja niistä me ammennamme voimaa niin työhömme, ihmissuhteisiimme kuin koko elämäämmekin. Tälle matkalle olet sinäkin tervetullut!

Anar syntyi Suomessa, palavasta rakkaudesta luontoon

Ryhmä suomalaisia kairankulkijoita – metsästäjiä, kalastajia ja vaeltajia – halusi Suomen olosuhteisiin ja juuri omiin tarpeisiinsa sopivia tuotteita, järkevään hintaan. Ryhmää yhdisti palava intohimo luonnossa liikkumiseen ja erityisesti Suomen Lappiin. Inarijärvi ympäristöineen oli valtava inspiraation lähde – siitä löytyi myös nimi tuotteille. Anar on Inarin saamenkielinen nimi.

Anar-tuotemerkin logot ovat tuoneetkin vahvasti esille Lappia logossa esiintyvine poroineen. Tuotteet olivat pääasiassa retkimajoitteita ja kantolaitteita, sekä luontoaktiviteeteissa tarvittavia käyttöesineitä. Ensimmäisten tuotteiden mallikappaleet tehtiin ilman ammattimaista osaamista, harrastelijavoimin, mutta palavalla intohimolla. Tuotteet toimivat ja luonnossaliikkujat löysivät tuotteet ja ottivat ne omikseen.

Vaatesuunnittelija Maarit Pihlajamaa

Tuotekehitystä vastuullisesti

Anarin tuotekehittäjiä yhdistää yksi asia; tarve ja halu olla luonnossa niin paljon kuin mahdollista, sekö intohimo kulkea metsissä, soilla, tuntureilla ja vesillä. Elää ja hengittää suomalaista luontoa ja luonnossa.

Koska luonto on Anarin tiimille niin tärkeä, tunnemme myös vastuuta luonnosta. Tavoitteemme on, että tuotteet eivät kuormittaisi luontoa turhaan. Tuotteet eivät saa olla kertakäyttöisiä, vaan niiden on kestettävä pitkään. Tuotteissa käytettävät eläinperäiset materiaalit on kerättävä eettisellä tavalla ja mm. lihantuotannon sivutuotteina. Ihminenkin on osa luontoa. Pyrimme varmistamaan, että käyttämiemme tehtaiden työntekijöillä on hyvät olosuhteet ja heitä kohdellaan asiaan kuuluvasti.

Maailma muuttuu ja me haluamme muuttua sen mukana. Unohtamatta juuriamme ja inspiraation ja osaamisen lähdettämme. Ihmisten ohjaaminen ja opastaminen luonnon kokemiseen, sekä oikeanlaisten tuotteiden tarjoaminen kokemuksen täydellistämiseksi ovat meidän tavoitteitamme. Ilman luontoa ja sen antamia kokemuksia emme olisi sitä, mitä olemme tänään. Nautitaan yhdessä siitä, mitä maamme luonto meille tarjoaa!

Missio

Ihmisten ohjaaminen ja opastaminen luonnon kokemiseen, sekä oikeanlaisten tuotteiden tarjoaminen kokemuksen täydellistämiseksi ovat Anarin tärkein missio. Uskomme, että ihmisten viettäessä enemmän aikaa luonnossa opimme jotain sellaista, jota ei kaupunkiympäristössä voi oppia.

Oppiaksemme meidän on saatava ajatukset pois selviytymisestä. Uskomme tuotteidemme antavan riittävän turvallisen tunteen luonnossa liikkuessa, jolloin aika ja aistit jäävät luonnon havainnointiin ja sisäisen tasapainon kehittämiseen. Toivomme, että tarjoamiemme tuotteiden avulla pääset paikkoihin ja tilanteisiin, joista jää elinikäiset muistot. Me haluamme olla osa luontoa ja sinun hyvinvointiasi.

Tutustu tuotteisiimme

Anar tarjoaa käyttöösi vaatteita ja varusteita, joiden kanssa elämyksistä tulee vielä suurempia. Oikeat varusteet muuttavat olosuhteet suotuisiksi ja antavat tilaa hyville muistoille.

Pohjoismaiseen luontoon

Tuotteemme on suunniteltu, kehitetty ja testattu Suomessa, Euroopan vaativimpiin kuuluvilla ilmastoalueilla. Yksityiskohdat on hiottu luonnossa ja luonnosta elävien harrastajien kanssa. Kun tarve on tunnistettu, siihen voidaan valmistaa oikea tuote.

Asiantuntijoiden toimesta

Luonto ja sen olosuhteet ovat tuttuja tuotekehittäjillemme – ja tämä myös näkyy tuotteissamme. Jos tuotekehitys jätetään niille, jotka eivät ole koskaan metsään astuneet, voivatko tuotteet toimia metsässä? Laadukkaat erätuotteet syntyvät intohimosta ja palavasta rakkaudesta luontoon – sekä tuhansien luonnon armoilla vietettyjen päivien tuomasta kokemuksesta.